Постна бакла

MarianaMariana
Новак
688
6
03/08/2018
Приготвяне12 мин.
Готвене45 мин.
Общо57 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме до омекване в олиото. Добавяме баклата, предварително почистена, слагаме капак на съда и задушаваме, като бъркаме с дървена лъжица от време на време.

Когато баклата поомекне, добавяме малко гореща вода да поври малко, след което прибавяме ситно нарязания копър и наситнения чесън.

Сгъстяваме ястието с брашното, размито в съвсем малко вода и оставяме баклата да поври още 10-ина минути на умерен огън.

Поднесете постната бакла така или, ако не постите, с малко кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар