Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Бифтек от бяло месо на пуйка

Бифтек от бяло месо на пуйка

MarianeMariane
Новак
6944
Бифтек от бяло месо на пуйка
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сочен бифтек от бяло пуешко месо си търси добре изстудена бутилка вино за взаимни удоволствия, моля само сериозни предложения"

Необходими продукти

  • пуешко филе - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе е доста по-голямо от пилешкото, затова бялото месо на пуйката е достатъчно за направата на 4-5 бифтека.

Месото се нарязва на няколко парчета в зависимост от големината и се начуква с дървено чукче, за да се изтъни.

Овкусява се със сол и черен пипер, намазва се с олио и се оставя за 30 минути в хладилник.

Пуешкият бифтек се пече върху добре загрята скара от двете страни. Поднася се със салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: