Лесна чорба от бакла

MarianaMariana
Новак
688
6
17/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бакла - 500 г прясна
  • сол
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с - л -
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 5 - 6 стръка пресен
  • червен пипер
  • магданоз
  • копър
  • за застройката
  • яйца - 2 бр
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете баклата, измийте я и посолете с повечко сол. Веднага я стрийте между дланите си, след което я изплакнете от солта и оставете да се отцеди.

Запържете ситно нарязания лук в олиото до омекване, добавете баклата, ситно нарязания джоджен и пресен чесън и пържете още няколко минути. Поръсете с малко червен пипер и разредете с около 2 л гореща вода.

Варете супата на тих огън до омекване на баклата. Преди да свалите супата, поръсете с пресен магданоз и копър. По желание може да застроите с яйца, разбити с малко оцет.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар