edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба от глава на сом

Рибена чорба от глава на сом

MarianaMariana
Новак
693
1
62
Рибена чорба от глава на сом
Снимка: Sevdalina Irikova
02/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Ароматна, много вкусна, подходяща за всеки ден.. можем само хубави работи да кажем за тази рибена чорбичка"

Необходими Продукти

  • сом - 1 глава голяма или 2 малки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 1 к..ч.
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • за застройката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Знам рецептата за тази рибена чорба от мама, която само така я приготвя и вкъщи обожаваме да я хапваме студена.

Измиваме добре главата от сом, заливаме я със 7 ч.ч. студена вода и добавяме ситно нарязана глава лук, морковите и целината. Варим до готовност на главата, след което я изваждаме и внимателно обезкостяваме.

Месото от главата слагаме в супник, а бульонът - прецеждаме.

Нарязваме на ситно останалата глава лук и запържваме в олиото. Когато омекне, добавяме брашното, запържваме и разреждаме с бульона. Прибавяме ориза и зелевата чорба и варим до готовност на ориза.

Готовата супа се добавя към обезкостеното месо, застройва се с яйцата и се поръсва с малко пресен девесил. Поднася се топла или студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: