Рибена чорба от глава на сом

MarianaMariana
Новак
688
6
02/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сом - 1 глава голяма или 2 малки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 1 к..ч.
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • за застройката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Знам рецептата за тази рибена чорба от мама, която само така я приготвя и вкъщи обожаваме да я хапваме студена.

Измиваме добре главата от сом, заливаме я със 7 ч.ч. студена вода и добавяме ситно нарязана глава лук, морковите и целината. Варим до готовност на главата, след което я изваждаме и внимателно обезкостяваме.

Месото от главата слагаме в супник, а бульонът - прецеждаме.

Нарязваме на ситно останалата глава лук и запържваме в олиото. Когато омекне, добавяме брашното, запържваме и разреждаме с бульона. Прибавяме ориза и зелевата чорба и варим до готовност на ориза.

Готовата супа се добавя към обезкостеното месо, застройва се с яйцата и се поръсва с малко пресен девесил. Поднася се топла или студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар