Рибена чорба от глава на сом

MarianaMariana
Новак
691
52
02/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сом - 1 глава голяма или 2 малки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 1 к..ч.
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • за застройката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Знам рецептата за тази рибена чорба от мама, която само така я приготвя и вкъщи обожаваме да я хапваме студена.

Измиваме добре главата от сом, заливаме я със 7 ч.ч. студена вода и добавяме ситно нарязана глава лук, морковите и целината. Варим до готовност на главата, след което я изваждаме и внимателно обезкостяваме.

Месото от главата слагаме в супник, а бульонът - прецеждаме.

Нарязваме на ситно останалата глава лук и запържваме в олиото. Когато омекне, добавяме брашното, запържваме и разреждаме с бульона. Прибавяме ориза и зелевата чорба и варим до готовност на ориза.

Готовата супа се добавя към обезкостеното месо, застройва се с яйцата и се поръсва с малко пресен девесил. Поднася се топла или студена.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар