edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Свински пушени ребра с фасул

Свински пушени ребра с фасул

MarianaMariana
Новак
6932167
29/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата я знам от моята майка, която знаеше, че няма ли в боба месо, никой няма да го погледне.

Пушените свински ребра се нарязват на парчета, овкусяват се с червен пипер и се слагат в дълбока тенджера. Заливат се с гореща вода, колкото да ги покрият и са варят на бавен огън до готовност.

В отделен съд се слага боба и се вари до готовност без никакви подправки.

Когато е почти готов, запържваме лука до златисто и го прибавяме към боба. Прибавяме и свинските ребра, като се съобразяваме с количеството на бульона.

Овкусяваме бобената чорба с пресен джоджен и варим още 30 минути на тих огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: