Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Как да си изправя косата без преса?

Как да си изправя косата без преса?

Как да си изправя косата без преса?

Правата коса е универсално решене за стлизиране на косъма, което може да ни спести време и усилия, а същевременно да ни осигури естетически ефект.

Изправянето на косата без използването на преса може да изглежда като предизвикателство, но всъщност има множество методи, които могат да помогнат да постигнем желаната гладка и права визия без да увреждаме косата си.

Тези методи са не само ефективни, но и щадящи косата, тъй като не включват високи температури, които могат да я изсушат и увредят.

Как да се изправим косата без преса?

Шампоани и балсами за изправяне на косата

Първата стъпка към изправянето на косата без преса е да изберем подходящите продукти за коса. На пазара има специализирани шампоани и балсами, които са създадени с цел да изправят и изгладят косата.

Тези продукти съдържат съставки, които помагат за намаляване на фриз ефекта и придават гладкост на косата. Редовното им използване може значително да подобри текстурата на косата и да улесни процеса на изправяне.

Изправяне на косата със сешоар и четка

Друг ефективен метод за изправяне на косата без преса е използването на сешоар и кръгла четка. За да постигнете най-добри резултати, важно е косата да бъде леко влажна.

Разделете косата на секции и използвайте четката, за да издърпате косата надолу, докато я сушите със сешоара. Движете се от корените към краищата, като се уверите, че въздушната струя на сешоара е насочена надолу. Този метод не само изправя косата, но и придава обем и блясък.

Изправяне на косата със сешоар

Стягане на косата със здрави ластици

Един от най-лесните и безвредни начини за изправяне на косата е чрез използване на здрави ластици. За целта измийте косата и я оставете да изсъхне леко, докато е още малко влажна.

Разделете косата на няколко секции и завържете всяка секция с ластик, като постепенно добавяте още ластици по дължината на косата. Оставете косата да изсъхне напълно, преди да махнете ластиците. Резултатът ще бъде гладка и права коса, без да се използва топлина.

Маслени процедури за права коса

Маслените процедури също могат да помогнат за изправяне на косата. Натурални масла за блестяща коса като кокосово, арганово или зехтин са чудесни за тази цел. Нанесете малко количество от избраното масло върху чиста, влажна коса и я разресвайте, докато изсъхне. Маслата помагат за изглаждане на косата и намаляване на фриз ефекта, като същевременно подхранват и овлажняват косата.

Нанасяне на кремове и серуми за изправяне на косата

Маски за изправяне на косата

На пазара има множество кремове и серуми, предназначени за изправяне на косата. Тези продукти обикновено съдържат съставки, които изглаждат косъма и намаляват къдриците. Нанесете крема или серума върху влажна коса и я разресвайте, докато изсъхне. За по-добри резултати можете да използвате сешоар на ниска температура.

Завиване с шал или кърпа

Завиването на косата с шал или кърпа е още един популярен метод за изправяне. За целта измийте косата и я оставете да изсъхне до точката, когато е леко влажна. Разделете косата на две секции и я увийте около главата, като я фиксирате с шноли. Покрийте главата с копринен шал или памучна кърпа и оставете косата да изсъхне напълно през нощта. На сутринта, косата ще бъде по-гладка и права.

Вижте също:

- По-бърз растеж на косата

- Как да съживим сухата коса

- Най-добрите витамини за косата

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest