edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Хром пиколинат

Хром пиколинат

Хром пиколинат

Стремежът към перфектната фигура изисква да се отървем от излишните килограми и вредните хранителни навици. Често загубата на тегло означава да се лишим от любими храни и да ги заменим с други, не толкова вкусни, но пък по-здравословни алтернативи.

Така стремежът към отслабване може да се превърне в истински трудно предизвикателство. Най-трудната част от него е именно апетитът, който ви кара да прибягвате към точно най-забранените храни. Добрата новина е, че вече се предлагат хранителни добавки, специализирани в това, да потиснат вашия апетит.

Една от най-известните хранителни добавки за потискане на апетита е хром пиколинатът. Това е хранителна добавка, която се създава от извличането на минрала хром. Хромовият пиколинат представлява минералът хром, който е прикрепен към три молекули пиколиновата киселина. Полученото съединение се използва широко в хранителните добавки.

Ползи има хромовият пиколинат

Хром храни

- Подобряване на нивата на кръвна захар

Според някои проучвания приемът на хранителни добавки с хром може да подейства благоприятно върху нивата на кръвна захар. Резултатите от изследванията сочат, че продължителната консумация на хром или добавки с хром е в състояние да намали високата кръвна захар и да реагира добре при пациенти с по-ниска чувствителност към инсулина.

Изводите от проучванията на хром пиколината извеждат, че от установеното действие на съединението да оптимизира нивата на кръвна захар, следва, че от това настъпва следващото явление – намаляването на потребността от консумация на сладки храни;

- Загуба на теглото

Хром пиколинат

Въпреки че хромът спомага за нормалното протичане на метаболитните процеси, то редица задълбочени проучвания показват, че добавката хром пиколинат всъщност не оказва въздействие за загуба на килограми. При изследванията хора с наднормено тегло продължително консумират добавката и след месеци употреба резултатите са незначителни.

Изводът е, че хром пиколинатът не оказва въздействие върху загубата на килограми. Добавката обаче действа по друг начин и той е да потиска апетита към сладките изделия. По този начин можете да изключите от менюто си вредната захар и по този начин евентуално ще свалите от своето тегло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати