Ето какво ще стане с тялото ти при спиране на алкохола

спиране на алкохола ползи

Празниците са прекрасен повод да се съберете с вашите близки и приятели или да отпразнувате някое важно за вас събитие със семейството си. Във всеки един случай на тези празненства често присъстват алкохолните напитки, които понякога са в доста солидни количества.

Може би, ако сте на 20 години, то няма да се замисляте толкова силно за тялото си и каква е вредата от спиртните напитки, то на 40 години този въпрос силно ще започне да ви вълнува.

Последните изследвания в тази област доказват за пореден път вредата от алкохола и че отказът от него може не само да подобри здравето ви, а и да удължи живота с цели 28 години. Това бе съобщено в английското издание на „Експрес“, а данните са взети от проучването на Каролинския институт в Швеция.

В хода на самото изследване е било направено доста обстойно проучване и въз основа на него са били получени съответните данни, на които се уповават учените. Те са наблюдавали, каква е била продължителността на алкохолици в Швеция, Дания и Финландия за период от цели 20 години.

Този срок е бил достатъчен, за да могат да се извадят конкретните заключения и да се определи определена закономерност между продължителността на живот и редовната употреба на алкохолни напитки.

Учените са установили и са доказали, че смъртността на участниците, които са били зависими от алкохола е била значително по-висока сравнение с другите. Следствие на алкохолната зависимост се намалява продължителността на живот с цели 28 години.

вреди от пиене на алкохол

Доказано е, че голяма част от хората, които са пристрастени към спиртните напитки умират от чернодробна цироза. Медиците неведнъж са предупреждавали за пагубното влияние на алкохола върху здравето и неговото отрицателно въздействие на тялото.

Дори и в малки, но чести дози той значително увелича риска от безплодие, онкологични патологии, деменция или импотентност. Не по-малко е вредното въздействие на алкохола върху нормалната работа на мозъка и сърцето.

Важно е да осъзвате това и да не се поддавате на странично вредно влияние. Разбира се, че нищо не ви пречи 1-2 пъти на година да вдигнете наздравица на някой специален повод. В никакъв случай обаче не позволявайте на алкохола да завладее живота ви и да се превърне в единствения ви начин за забавление.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати