Пречистете черния дроб от алкохола с този еликсир

детокс на черния дроб

Колкото и здравословен начин на живот да водите, все пак понякога е нормално и човешко да си позволите различни храни и напитки, които не са толкова полезни за организма. Както знаете, алкохолът уврежда черния дроб, ако се прекалява с него. Съществува обаче една тайна рецепта, която ще ви помогне да го пречистите и да подобрите самочувствието си.

Голяма част от хората се интересуват как точно мога да очистят черния си дроб след продължителен прием на алкохол. Първата ви задача е да очистите организма си от токсините, а именно спирайки редовната употреба на спиртните напитки.

Следващата крачка е посещаването на медицинско лице, което да ви прегледа и да прецени налага ли се медикаментозна терапия. Всеки организъм е различен и начините за справяне със зависимостите също са различни.

Даровете на природата също могат да помогнат значително в пречистването на черния дроб от вредните токсини, които се натрупват в резултат на редовния прием на алкохолни напитки.

Коктейл за пречистване на черния дроб

Необходими продукти:

- моркови - 2 броя;

- ябълки - 2 броя;

- цвекло - 1 брой;

- 1 корен джинджифил;

- 1 лимон (обелен);

еликсир за пречистване на черния дроб

- свежи листа мента;

- вода - 3 чаени чаши.

Начин на приготвяне на коктейла:

1. Измийте всички зеленчуци, нарежете ги на дребни кубчета и ги блендирайте;

2. Прибавете към сместа 2 чаши вода, а след това добавете лимона и ментата;

3. Блендирайте отново сместа, за да се получи еднородна смес;

4. При желание можете да добавите още вода, за да регулирате гъстотата;

5. Съхранявайте този лечебен коктейл в хладилник.

Приемайте напитката в деня на приготвянето, с което ще пречистите черния си дроб. Ако водите активен начин на живот и обичате да се грижите за здравето си, тогава можете да пресипете коктейла в термос и да добавите малко лед. Консумирайте детокс напитката, докато се разхождате в парка или спортувате.

Важно е да се грижите за здравето ви и да се стараете да се храните здравословно, както и да тренирате активно. И не на последно място да минимизирате приема на различните вредни храни и напитки, които могат след време да окажат негативно въздействие на здравето ви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати