Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Задължителна козметика за мъже

Задължителна козметика за мъже

Задължителна козметика за мъже
Електронен термометър за деца
Препоръчано за теб:
Електронен термометър за деца
8.50 лв.
Виж ››

Когато говорим за мъжка козметика, можем да изброим почти толкова неща, колкото се включват и в дамската козметика. Е, да може би без лакове за нокти, гримове и други подобни, типично женски козметични аксесоари, но повярвайте и мъжката козметика е изключително богата. Тук обаче ще се спрем само на онази, която е абсолютно задължителна за всеки един мъж.

Грижа за мъжката коса

Абсолютно задължително е за един мъж да има хубав шампоан, съобразен с типа на косата му (мазна, суха, нормална и т.н.). В случай че сте от мъжете, чиято коса вече е започнала да оредява, то бихме ви препоръчали да се снабдите не само с шампоан против косопад при мъжете, но и с маска за мъжка коса или пък ампули, които заздравят косъма. Ако пък боядисвате косата си, то се подсигурете също със съответната козметика за боядисан косъм, както и с балсам за коса.

Грижа за лицето за мъже

Мъжка козметика за брада

Мъжете, които полагат редовно грижа за кожата на лицето си и използват кремове или лосиони за лице, ексфолианти, тоалетна вода и т.н. вероятно са малко. Но да не забравяме, че трябва редовно да се полага грижа за мъжката брада и мустаци, особено ако се бръснете няколко пъти седмично или пък всеки ден. А онези представители, които не се бръснат, се предполага, че също оформят по някакъв начин брадата си. Желателно е и в този случай да обърнете внимание на козметиката за мъже за поддържането ѝ.

Грижа за тялото

Отново надали от ексфолиант за тяло се възползват повечето представители на силния пол, но със сигурност бихме ви препоръчали за измиване на тялото да използвате душ гел, а не сапун. Колкото по-естествен е съставът му, толкова по-добре. По време на плажуване пък не се свенете да използвате слънцезащитни кремове, защото освен че можете да изгорите, ще предизвикате и преждевременно стареене на кожата на си. А ако искате да впечатлите женски пол, то не забравяйте да използвате и хубав одеколон или парфюм.

Грижа за ръцете

Крем за мъже

Голяма част от мъжете са ангажирани с типично мъжки професии, по време на практикуването на които изобщо не щадят кожата на ръцете си. Типичен пример са пожарникарите, дърводелците, монтажниците, строителите или пък всички онези, ангажирани в автомобилната индустрия. За тях, а както и за всички мъже, е наложително поне от време на време да използват качествен мъжки крем за ръце. Заблуда е, че дамското съсловие харесва грубите и твърди като шкурка мъжки ръце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest