edin.bg»Статии»Вкусно»Как се съхранява кекс?

Как се съхранява кекс?

Как се съхранява кекс

Днес можем да си купим всякакви сладкиши и сочни кексове в магазините, но техният вкус далеч не е толкова приятен и ароматен, както домашно приготвените кулинарни изкушения.

Освен това и съставът им невинаги е чист, като затова е много по-добре сами да си приготвим кекс, което не е никак сложно особено ако имате вече проверена във времето рецепта за кекс. Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме.

Как се съхранява кекс?

Всички знаем, че любимите сладкиши са най-вкусни, когато са прясно приготвени, като още на другият ден вкусът им вече не е такъв. Но все пак няма как да ги печем всеки ден, имайки предвид, че голяма част от жените са не само домакини, но и работя, като в този случай могат да ви помогнат няколко проверени хитрини.

Основни правила при съхраняването на кекс:

1. За да запазят мекотата и свежестта си, не махайте от тях хартията за печене;

2. Плодовите кексове задължително увийте във фолио, с след това ги сложете в прохладно място;

3. За да запазите свежестта на празничния десерт, който има и глазура, можете просто да го сложите в кутия и да го замразите, като този лайфхак е актуалени при всички други видове кекс;

4. Особено внимание обърнете на сладкишите, които са направени от плътно тесто, като те могат се съхраняват в хладилник не повече от 2-3 дни, като все пак точно те се препоръчва да бъдат консумирани свежи;

5. Кексовете от по-леко тесто се съхраняват както и тези от по-плътно, но все пак те загубват свежестта и мекотата си дори по-рано, затова ако са с плодов пълнеж, тогава е препоръчително да си ги хапнете на същия ден;

6. Ако кексът ви има сметана, то той следва задължително да се съхранява на температура от +2 до +6 градуса;

7. Като цяло желателно е всички видове кекс да се съхраняват в хладилник;

8. В идеалния си вариант е добре тестените изкушения да се приготвят непосредствено преди консумацията;

Съхраняване на кекс

9. Винаги залагайте само на качествените и проверени продукти, а не използвайте най-евтините, които са със съмнителен произход;

10. При слагането на кекса в хладилник винаги го завивайте или го слагайте в кутия, защото тези кулинарни изкушения имат свойството да абсорбират различните мазнини в хладилника.

Изключително важно е да се съобразите и с това дали в кекса ви има извара или някакви кремове със сметана, като в този случай те могат да се съхраняват до 12-18 часа след приготвянето им и то в хладилник. Ако кексът ви е с кисело мляко, суфле, желе или крема сирене, то в този случай срокът на съхранението му се повишава до 48 час.

Именно този десерт е традиционно сладко изкушение, което готвим за нашите близки, когато се събираме със семейството си, а и просто за да се поглезим самите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Admin
Admin
25.01.2022 09:47
добри идеи
0
0