Edin.bg»Избрани Колекции»Зелник с Кайма и Праз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мързелив ЗелникПечете зелника в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Мързеливият Зелник е много вкусен....
Праз фрикасе
Празът се почиства, нарязва се на ситно и леко се посолява.
Задушава се в 3 супени лъжици растително масло.
Като омекне, се наръсва с брашното...
Чорба от праз
Изчистения и нарязан на ситно праз задушаваме в мазнината.
След това заливаме с 5 чаени чаши гореща вода и варим до омекваме. В зелевия сок размиваме...
Праз по гръцки
Ползва се само бялата част на праза. Стеблата се почистват добре, нарязват се на дълги 6-8 см парчета и се попарват за 2-3 минути във вряла подсолена...
Kюфтета с праз
Задушете до омекване в част от олиото почистения, измит и нарязан на ситно праз.
Оставете задушения праз да изстине, добавете сварените, обелени...
Праз с маслини
Нарязваме на дребно праза и го пържим до омекване в загрятото олио.
Когато поомекне, прибавяме брашното и доматената салца, както и гореща вода...
Пържен праз мекици
Почистваме праза, нарязваме го на парчета с дължина 4-5 см и го слагаме да се вари в подсолено вад.
Изваждаме го и го оставяме да се отцеди....
Пържен праз със свинско
Нарежете на късчета свинското месо.
Загрейте олио и запържете свинското до приятен загар. Посолете и го овкусете с черен пипер, прехвърлете го...
Младо свинско с праз
Нарежете месото на еднакви парчета и го запържете в олиото до зачервяване.
Добавете към него ситно нарязаните глави кромид и запържваме и тях....
Доматена супа с праз
Почистете и нарежете трите вида лук. Сложете олио и ги запържете. Добавете нарязаната чушка и целината, после и настъргания морков. Щом се задушат...
Соеви хапки с праз
Соевите хапки се приготвят според указанията на опаковката.
Залях с вода и прибавих 1/2 кубче бульон и варих 15 мин.
Оставих ги да изстинат...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 9
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка: