Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука и зелето.
В дълбок тиган задушете лука, след което прибавете и зелето. Овкусете със сол, черен пипер и ако обичате люто, може да добавите едро чили.
Задушете зелето докато стане прозрачно. Поръсете с наситнения копър.
В купа разбийте яйцата заедно със захарта и солта. Прибавете към тях киселото мляко с разтопеното масло. Накрая се добавя и предварително пресятото със содата брашно.
Разбъркайте добре - трябва да се получи тесто с консистенцията на по-гъста заквасена сметана.
Сложете хартия за печене в тава, леко я намазнете и сипете част от тестото. Отгоре сипете плънката и завършете с останалото тесто.
Ако искате, може предварително да смесите тестото с плънката и да изсипете всичко заедно.
Печете зелника в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Мързеливият Зелник е много вкусен.