Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класически тиганички от Баба
Счукваме яйцата и разбиваме добре. В киселото мляко гасим содата и го добавяме към яйцата.
Добавяме солта, а след това и брашното и разбъркваме...
Кюфтета яхния на баба
Измийте, обелете и нарежете морковите и картофите. Обелете и накълцайте на ситно лука. Вземете каймата и оформете малки кюфтенца от нея. Оваляйте...
Сливенски милинки на баба
Разтворете маята в 100 мл хладка вода, сипете 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте да се активира и оставете настрана за 10 минути.
В отделна купа...
Традиционната мусака на бабаЗа тази традиционна мусака първо нарежете картофите на кубчета. Накълцайте на ситно и лука и го запържете.
Към него добавете каймата, надробете...
1
Мързелива баница на баба
Първо разбийте яйцата с щипка сол. Прибавете към тях киселото мляко с угасената в него сода.
Бъркайте непрекъснато и добавете сиренето, олиото...
Рулца от свински пържоли с орехова панировка
дълбока купа яйцата и топнете в тях едно по едно рулцата, след което ги оваляйте добре от всички страни в друга чиния, в която сте сложили смлените орехови...
Най-вкусният кекс на бабаИзмийте стафидите за сладкиша и ги накиснете във вода.
Обелете пресния джинджифил и го нарежете на много малки кубчета.
В купа разбийте кравето...
1
Пролетни бонбони за Баба Марта
Разделете кокосовите стърготини в две чинии, като едната част оцветете с капки червена сладкарска боя. Размесете добре и дайте време да изсъхне....
Празнични бисквити за Баба Марта
Маслото разбиваме с пудрата захар, след което прибавяме яйцето, олиото, брашното.
Слагаме ваниловата захар и месим тесто, което завиваме с фолио...
Любимият миш-маш от бабаНарежете лука и го задушете в загрятото масло/олио. Прибавете чушките - предварително изпечени, обелени и нарязани.
Когато се позапържат, прибавете...
2
Най-вкусните палачинки на баба
Разбийте яйцата и прибавете към тях останалите посочени съставки.
Разбъркайте до получаване на хомогенно тесто за палачинки. Оставете го да почине...
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: