Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния ориз с грахНакисваме граха от предната вечер. На другия ден изливаме водата и го заливаме с гореща вода, кипваме и оставяме да ври на тих огън.
Отделно нарязваме...
Пресен грах с моркови
Почистваме пресния грах и го слагаме да се вари в подсолена вода до полуомекване.
В отделен съд запържваме морковите, почистени и нарязани на...
Гълъби с пресен грах
Поставяме в подходящ дълбок съд гълъбите, ситно нарязаните лук и сланина и маслото. Наливаме съвсем малко вода и задушаваме под похлупак 30 минути...
Кремсупа от стерилизиран грах
Задушете измитите, почистени и нарязани на ситно морков, кромид и праз в 1/3 от маслото, в което сте добавили малко вода и сол.
Сипете при задушените...
Грах чорба с пилешко
Сварете пилешкия фенер в подсолена вода. Бульонът прецедете.
Оберете месото от костите.
В тенджерка загрейте зехтин. Сложете нарязаните на...
Задушен заек с грах
В тенджера сложете парчетата заешко месо и налейте чашка зехтин.
Захлупете съда и задушете на много слаб огън месото за 10-15 мин, след което...
Най-вкусната грах яхния
Загряваме в тенджера 3-4 с.л. слънчогледово олио и задушаваме вътре скълцания лук, а след 1-2 минути слагаме нарязан морков и грах.
Щом отделилата...
Грах яхния със заешко
Нарежете заешкото месо на по-големи порции. Запържете в тенджера, след което добавете вътре и нарязания лук.
Продължете готвенето до омекване...
Испански омлет с грах
Сипете 2-3 лъжици зехтин в тиган, сипете граха и запържете до омекването му.
Междувременно разбийте яйцата със солта. Сипете ги в тигана при граха...
Яхния с грах и кюфтета
Овкусете каймата с наситнената глава лук, кимион и чубрица. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
Сложете вода на котлона да кипне и...
Постна яхния от зелен грах
Измийте граха и го отцедете от водата. Почистете лука и го нарежете.
В тенджера налейте около 4 лъжици олио. Добавете лука и граха и налейте 1...
Пилешко с грах и картофи
Обелените и вече измити картофи се нарязват на големи парчета, а всички останали зеленчуци на по-ситни.
В тенджера под налягане със загрята мазнина...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: