
Премахваме от огъня и добавяме ситно нарязания магданоз към чушките с доматен сос.
Разбъркваме и поднасяме чушки с доматен сос....

Запържете лука и чесъна в загрята мазнина, след което добавете настърганите домати. Посолете и оставете на котлона да се задушват....

Залейте месото със соса и поднесете.
Крехкото свинско в доматен сос е готово....

Изваждаме ги, а на тяхно място в мазнината слагаме ситно нарязаните и обелени домати, както и наситнените скилидки чесън....

Добавяме още вода, колкото да се получи възгъст сос, който подправяме с дафинов лист и черен пипер на зърна....

Добавяме ситно нарязания магданоз и варим на тих огън до сгъстяване на соса. Доматеният сос се претрива през гевгир и се съединява с месото....

Поднесете карфиола топъл или студен, полят с този ароматен доматен сос....

Когато бъбреците поомекнат и водата се изпари, наливаме виното и доматения сок и оставяме ястието да ври на тих огън до готовност....

След това я заливаме със смлените домати, виното и бульона. Прибавяме сол и слагаме да кипне....
Рейтинг
4
Общо гласували: 8
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: