Начин на приготвяне
При приготвянето на домашни бишкоти първо трябва да разбием много добре маслото със захарта. После се добавят постепенно айцата, в които сме сложили амонячната сода.
Разбиването трябва да продължи поне 5-10 минути, а след това постепенно се добавя и брашно. Трябва да получим твърдо тесто, което премесваме и оставяме да почине за 10-ина минути.
От тестото откъсваме топки, колкото яйце, окито разточваме на кора с дебелина около 5 мм. Изрязваме бишкоти с помощта на форма и ги редим в предварително намазнена тавичка.
Бишкотите се пекат за кратко в предварително загрята силна фурна - до леко порозовяване, след което се вадят веднага и се оставят да се охладят.
Страхотни стават :) Използвам ги за страхотни торти и десерти.