Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Класически домашни бишкоти

Класически домашни бишкоти

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"За всякакви торти или десерти приготвяйте бишкотите по тази класическа рецепта - вкусът е гарантиран"

Необходими продукти

  • пудра захар - 1 винена чаша
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При приготвянето на домашни бишкоти първо трябва да разбием много добре маслото със захарта. После се добавят постепенно айцата, в които сме сложили амонячната сода.

Разбиването трябва да продължи поне 5-10 минути, а след това постепенно се добавя и брашно. Трябва да получим твърдо тесто, което премесваме и оставяме да почине за 10-ина минути.

От тестото откъсваме топки, колкото яйце, окито разточваме на кора с дебелина около 5 мм. Изрязваме бишкоти с помощта на форма и ги редим в предварително намазнена тавичка.

Бишкотите се пекат за кратко в предварително загрята силна фурна - до леко порозовяване, след което се вадят веднага и се оставят да се охладят.

Страхотни стават :) Използвам ги за страхотни торти и десерти.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: