Бърз и икономичен щрудел с ябълки

MarianaMariana
Новак
688
6
28/06/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за размесване
  • за плънката
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • лимонена есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и замесете меко тесто с водата, оцета и останалите продукти. Оставете тестото да си почина за съвсем кратки, след което го разделете тестото на 18 топчета. Разточете ги на малки питки, намажете половината с олио, похлупете ги 2 по 2 с другата половината и от получените 9 питки разточете 9 кори.

Оставете разточените кори да позасъхнат, докато вие приготвяте плънката за щрудела. Обелете и настържете ябълките, добавете захарта и няколко капки лимонена есенция.

Как се реди щруделът? Намазнявате дъното на тавата и слагате първата кора. Намазнявате, слагате втора, олио и трета кора.

Върху третата кора се поръсва половината от приготвената плънка. Следват още 3 кори с мазнина между тях, като върху третата се слага и втората половинка от плънката.

Завършвате с последните три кори. Нареденият щрудел се нарязва на парчета, залива се с малко мазнина и се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Когато се извади от фурната, се поръсва с малко вода и се завива в кърпа. Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар