Edin.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с гъби и кашкавал на фурна

Палачинки с гъби и кашкавал на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако ви е писнало от манджи и яхнии, ето тези запечени палачинки са чудесен вариант за ястие, с което да разнообразите менюто си"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио - 1 ч.л.
  • за плънката
  • гъби - 500 г
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • за заливката
  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме палачинките. Разделяме жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавяме постепенно брашното, прясното мляко, солта и олиото. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци. От получената смес се пържат палачинки, които се прибират на топло, до приготвянето на плънката.

Гъбите се почистват и сваряват в подсолена вода, след това се режат на филийки и запържват до златисто в маслото. Добавя се брашното и запръжката се разрежда с малко прясно мляко или бульона от варенето на гъбите. Трябва да се получи гъста каша.

Палачинките се слагат една по една в подходящ съд, като между тях се слага от гъбената каша и се поръсва с настърган кашкавал.

Отгоре се слага заливката от прясно мляко и яйца и се пекат солените палачинки в загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: