Начин на приготвяне
Първо приготвяме палачинките. Разделяме жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавяме постепенно брашното, прясното мляко, солта и олиото. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци. От получената смес се пържат палачинки, които се прибират на топло, до приготвянето на плънката.
Гъбите се почистват и сваряват в подсолена вода, след това се режат на филийки и запържват до златисто в маслото. Добавя се брашното и запръжката се разрежда с малко прясно мляко или бульона от варенето на гъбите. Трябва да се получи гъста каша.
Палачинките се слагат една по една в подходящ съд, като между тях се слага от гъбената каша и се поръсва с настърган кашкавал.
Отгоре се слага заливката от прясно мляко и яйца и се пекат солените палачинки в загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване.