Кюфтенца на Грил

20/02/2018
"Загрейте грила, почерпете ни бира, а ние ще ви разкрием тайната на най-вкусните кюфтета на грил "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии, сух
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 3 щ.
  • къри - 2 щ.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата трябва да се отпусне добре на стайна температура. Слага се в дълбока купа и в нея се оформя кладенче.

В него се поставят наситненият лук, двете яйца, начупеният хляб, подправките. Всички се обърква и така приготвената кайма постоява половин час.

После от нея се правят плоски кюфтенца. Те се редят върху намаслен грил или скара.

Пекат се от всяка страна за около десетина минути или до приятен загар. Готовите кюфтенца могат да се поднесат с картофена салата или свежи зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар