Сьомга с броколи на фурна

20/02/2018
"Изискано ястие, подходящо са по-специални случаи"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 4 филета
  • броколи - 400 г замразени
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 150 г настърган
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от сьомга се посипват с лимонов сок, черен пипер и сол. Натриват се и се оставят така около 30 минути (най-добре на хладно).

После се нарязват на парчета и заедно с броколите се поставят в намаслена тавичка. Разбъркват се със сметаната и се пекат 20 минути на 190 градуса.

След това се поръсват с настърган кашкавал и ястието се връща във фурната, докато добие златиста коричка.

Бележка: Ако използвате пресни розички броколи, ги бланширайте за 5 минути, преди да ги поставите в тавата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар