Локумена Баница

19/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Колкото по-сиропирана е локумената баничка, толкова ни е по-любима"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Локумът се нарязва на ситни парченца. Всяка кора се намазва леко с масло и по дължина се поръсва локум. Завива се на руло. Всяко руло се поставя в тава, застлаха с хартия за печене. След като тавата се запълни.

Млякото се разбива добре и с него се намазват корите. Така приготвената баница се слага в загрята на 200 градуса фурна. Пече с до порозовяване, като първо може да се сложи най-долу във фурната, а след петнадесетина минути да се постави на средно ниво.

След като баницата се изпече, се приготвя и сиропът. За него се кипва вода и се добавя захарта. Бърка се, докато се получи еднаква консистенция.

Накрая се добавя и ванилията. С този сироп, докато е още горещ, се полива локумената баница. Оставя се да престои една нощ и се поднася.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: