Начин на приготвяне
Измийте хубаво тиквичките, подсушете ги нарежете на кръгчета с дебелина около 3 мм (не е нужно да ги белите).
В голям найлонов плик сипете ригана, брашното, солта и черния пипер. Сипвайте вътре тиквичките на части и ги разтръсквайте добре, за да полепне по тях брашното с подправки.
В тава сложете хартия за печене. Вадете тиквичките и ги редете на дъното на тавата, като ги застъпвате. Така процедирайте с всички тиквички.
Накрая ги поръсете обилно с галета и полейте навсякъде със зехтин.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете тиквичките до апетитен загар.
Сервирайте тиквичките, като ги поръсите с пресен копър. Млечно-чесновият сос е отлична добавка към тези мързеливи тиквички на фурна.