Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Картофена яхния с грах и наденица

Картофена яхния с грах и наденица

Картофена яхния с грах и наденица
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Картофена яхния с грах и наденица - семпла, но много вкусна бабина рецепта."

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • грах - 400 г
  • наденица - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на ситно, наденицата на колелца, а картофите за яхнийката - на четвъртинки.

В подходяща тенджера с капак загрейте мазнината на умерена температура, сложете нарязания на ситно лук и задушете, добавете червения пипер, разбъркайте и добавете нарязаната наденица по избор.

Запържете, докато добие наденицата златист загар и добавете нарязаните картофи. Налейте вода да покрие всички продукти, намалете степента на котлона на слаба и затворете с капака.

След десетина минути добавете граха и варете отново под капак картофената яхния. Подправете с подправките и разбъркайте. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен копър.

Приготвихме картофената яхния с грах и наденица по любима бабина рецепта.

Вижте още апетитни идеи с наденица.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: