Начин на приготвяне
Лука нарежете на ситно, наденицата на колелца, а картофите за яхнийката - на четвъртинки.
В подходяща тенджера с капак загрейте мазнината на умерена температура, сложете нарязания на ситно лук и задушете, добавете червения пипер, разбъркайте и добавете нарязаната наденица по избор.
Запържете, докато добие наденицата златист загар и добавете нарязаните картофи. Налейте вода да покрие всички продукти, намалете степента на котлона на слаба и затворете с капака.
След десетина минути добавете граха и варете отново под капак картофената яхния. Подправете с подправките и разбъркайте. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен копър.
Приготвихме картофената яхния с грах и наденица по любима бабина рецепта.
Вижте още апетитни идеи с наденица.