Начин на приготвяне
Първо разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете един по един жълтъците, като не спирате да разбивате.
Когато белтъчната смес побелее добре, прибавете захарта и разтопеното масло.
Не спирайте разбиването с миксер и когато добавяте рикотата.
Ароматизирайте със сока от лимон и настърганата кора.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги на части към останалите продукти. Използвайте шпатула за разбъркването. Трябва да се получи хомогенна смес.
Отцедете боровинките от течността и ги пуснете в сместа.
Намазнете и набрашнете тава и прехвърлете вътре кексовата смес.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 50 минути.
Оставете да го да се отпусне във формата и го извадете.
Пригответе глазурата, като смесите лимоновия сок и пудрата захар. Намажете сладкиша, нарежете и го сервирайте.
Пухкавият боровинков сладкиш с лимони и рикота е готов.