Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Пухкав боровинков сладкиш с лимони и рикота

Пухкав боровинков сладкиш с лимони и рикота

Пухкав боровинков сладкиш с лимони и рикота
Снимка: Албена Асенова-Писева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Неустоим боровинков сладкиш с лек и ефирен вкус."

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • брашно - 240 грама
  • захар - 180 грама
  • замразени боровинки - 1 ч.ч.
  • масло - 180 грама (безсолно)
  • рикота - 250 грама
  • лимони - кора и сок от 1 лимон
  • бакпулвер - 16 грама
  • сол - 1 щ.
  • За лимоновата глазура
  • пудра захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разделете яйцата на жълтъци и белтъци.

Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете един по един жълтъците, като не спирате да разбивате.

Когато белтъчната смес побелее добре, прибавете захарта и разтопеното масло.

Не спирайте разбиването с миксер и когато добавяте рикотата.

Ароматизирайте със сока от лимон и настърганата кора.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги на части към останалите продукти. Използвайте шпатула за разбъркването. Трябва да се получи хомогенна смес.

Отцедете боровинките от течността и ги пуснете в сместа.

Намазнете и набрашнете тава и прехвърлете вътре кексовата смес.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 50 минути.

Оставете да го да се отпусне във формата и го извадете.

Пригответе глазурата, като смесите лимоновия сок и пудрата захар. Намажете сладкиша, нарежете и го сервирайте.

Пухкавият боровинков сладкиш с лимони и рикота е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: