Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено прясно зеле с пилешки бутчета

Печено прясно зеле с пилешки бутчета

Печено прясно зеле с пилешки бутчета
Снимка: Кулинарна мрежа
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Вкусно ястие, което ще събере цялото семейство около масата."

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 - 4 бр. (може повече, ако са парти бутчета)
  • зеле - 1 прясна зелка
  • олио - 150 - 200 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматен сос - 4 с.л.
  • черен пипер - зърна
  • пресен чесън
  • чубрица - 1 щ.
  • копър
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета до омекване.

Нарежете зелето и го намачкайте с малко оцет и сол.

Загрейте олио и запържете две скилидки чесън, добавете нарязаното зеле с доматения сос и лъжица червен пипер.

Пържете 10-тина минути до омекване на продуктите.

Прибавете дафиновия лист, пресния копър, чубрицата и черния пипер на зърна. Разбъркайте добре.

Прехвърлете зелето в тава за печене. Наредете сварените бутчета отгоре.

Сипете от пилешкия бульон и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Накрая поръсете с копър и пресен чесън.

Печеното прясно зеле с пилешки бутчета е готово.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.