Edin.bg»Рецепти»Паста»Сметанови талиатели с гъби и рикота

Сметанови талиатели с гъби и рикота

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
472817k
Сметанови талиатели с гъби и рикота
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Разкошни талиатели с гъбено-сметанов сос и чудна кремообразна консистенция"

Необходими продукти

  • талиатели - 250 грама
  • печурки - 250 грама
  • рикота - 100 грама
  • готварска сметана - 220 грама
  • лук - 1 средна глава
  • грана падано - 100 грама
  • просеко - 100 мл
  • моцарела - 80 - 100 г зряла
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • бял пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го запържете до омекване в загрятия зехтин. Посолете леко и добавете нарязаните на филийки гъби. Разбърквайте от време на време в продължение на 5 минути.

Сипете просекото и не спирайте да бъркате за 1-2 минути, за да се изпари алкохолът.

Добавете сметаната и рикотата, посолете и поръсете с белия пипер. Гответе гъбения сос на бавен огън за 5 минути.

Сварете талиателите във вряща подсолена вода до степен ал денте. Отцедете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги пускайте в соса.

Смесете добре продуктите и ако се наложи, сипете малко от водата, в която сварихте пастата.

Добавете пармезана и моцарелата, отново разбъркайте, за да се усвоят.

Разпределете готовите талиатели в чинии и сервирайте още топли.

Сметановите талиатели с гъби и рикота са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: