Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазания с гъби и доматен сос

Лазания с гъби и доматен сос

JuliyaJuliya
Новак
106322k
Лазания с гъби и доматен сос
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лазанята - нашата любима стара приятелка - винаги е добре дошла, когато иска да намине у дома"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • доматен сос - 200 г
  • риган - 1 ч.л. (сушен)
  • босилек - 1 ч.л. (сушен)
  • кори за лазаня - 10 бр.
  • ЗА БЕШАМЕЛА
  • прясно мляко - 300 мл
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 30 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган задушаваме нарязаните на тънки резени гъби и след това ги прехвърляме в гевгира.

В тигана загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук.

Прибавяме гъбите, сол и черен пипер.

В тенджера разтопете маслото, добавете брашното и разбърквайте.

След 2-3 минути налейте на части млякото при непрекъснато бъркане, след това добавете индийското орехче, сол и пипер и гответе до сгъстяване.

В купичка разбъркайте доматения сос, ригана и босилека.

На дъното на подходящ съд за печене сложете малко домашен сос бешамел и доматен сос, върху него подредете кори за лазаня, след това гъбите и пак сосовете. И така до приключване на продуктите.

Върху най-горния слой изсипете около 2 с.л. гъби, сосовете и отгоре поръсете с настъргания пармезан.

Покрийте сочната приготвена лазаня с алуминиево фолио и печете лазанята в загрята фурна на 190°°C за около 20 минути, след това махнете фолиото и печете за още 20 минути.

Извадете лазанята с гъби и доматен сос от фурната, охладете за 15 минути и сервирайте.

Вижте още вкусни предложения за лазаня с ароматни гъби и лазаня без никакво месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: