Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със зелен боб яхния

Свинско със зелен боб яхния

Свинско със зелен боб яхния
Снимка: Мина Димитрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Най-вкусното свинско със зелен боб яхния!"

Необходими продукти

  • замразен зелен боб - 600 г
  • свинска плешка - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • тиквичка - 1/2 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 3 глави
  • домат - 2 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на парчета и запържва в мазнината за кратко от всички страни.

Зеленчуците морков, чушки, лук и тиквичка се почистват и нарязват на ситно. Прибавят се към месото. Подправя се с подправките, налива се вода, да покрие продуктите.

Оставя се на слаб огън до сваряване на месото. След 40 минути се прибавят замръзеният зелен боб, скилидките чесън и настърганите два домата.

Оставя се на слаб огън до готовност. Магданозът и копърът се нарязват на ситно и прибавят към свинското със зелен фасул 5 минути преди да се изключи.

Най-вкусното свинско със зелен боб яхния!

Ако обичате зелен боб, опитайте непременно тези вкусни предложения със зелен фасул.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: