Edin.bg»Рецепти»Риба»Скумрия в доматен сос с кисели краставички

Скумрия в доматен сос с кисели краставички

Скумрия в доматен сос с кисели краставички
Снимка: Албена Атанасова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусна и здравословна класика от близкото минало, а именно - скумрия с доматен сос и кисели краставички"

Необходими продукти

  • скумрии - 2 бр.
  • кисели краставички - 4/5 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматено пюре - 500 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сок от лимон - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на соса:

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.

Задушете лука и чесъна, докато станат меки.

Добавяне на доматите и приправки:

Добавете доматеното пюре.

Прибавете захарта, червения пипер, солта и черния пипер.

Оставете соса да ври на средно ниска температура, докато стане по-гъст.

Нарежете скумриите на кръгчета.

Можете да пържите скумриите на скара или да ги печете във фурна, добавяйки подправки по ваш вкус.

Когато скумриите са готови, добавете ги в соса и оставете да се задушат за още 5-10 минути.

Добавяне на кисели краставички и лимонов сок:

Прибавете киселите краставички и сокът от лимон.

Проверете вкуса и коригирайте с подправки, ако е необходимо.

Поднесете скумрията в доматен сос докато е топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: