Начин на приготвяне
Първо настържете тиквата, след което я посипете със захарта. Разбъркайте и оставете да престои така около час.
Ако видите, че тиквата е отделила много течност, отцедете част от нея, но не всичката - така тиквеникът ще бъде сладък и сочен.
Нарежете орехите на парченца.
Навлажнете чиста кърпа и я сложете върху плота. Разстелете корите отгоре, за да не изсъхват (хубаво е да са по-дебели).
Разтопете маслото и започнете да намазвате всяка кора, като разпределяте равномерно от сместа с тиквата и орехите. Може да добавяте и малко от отделената сладка течност - баницата ще бъде още по-вкусна.
Наредете корите в кръгла тава (застлана с два пласта хартия за печене) във формата на охлювче.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете баницата с тиква до полуготовност - около 25 минути.
Извадете и я залейте със смесените заедно извара, мляко и разбито яйце.
Върнете сладката баница във фурната и я изпечете за още 20-тина минути. Охладете и поднесете.
Витата баница с тиква и орехи с готови кори е готова.