Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Вита баница с тиква и орехи с готови кори

Вита баница с тиква и орехи с готови кори

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
454916k546
Вита баница с тиква и орехи с готови кори
Снимка: Yordanka Kovacheva
08/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Неустоимо вкусна и сочна баничка с тиква и орехи Нападайте веднага"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 грама
  • прясно мляко - 140 - 150 мл
  • тиква - 450 грама (почистена и обелена)
  • ванилова захар - 8 грама
  • извара - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • захар - 200 грама
  • масло - 8 - 9 с.л. разтопено
  • яйца - 1 бр. (XL размер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо настържете тиквата, след което я посипете със захарта. Разбъркайте и оставете да престои така около час.

Ако видите, че тиквата е отделила много течност, отцедете част от нея, но не всичката - така тиквеникът ще бъде сладък и сочен.

Нарежете орехите на парченца.

Навлажнете чиста кърпа и я сложете върху плота. Разстелете корите отгоре, за да не изсъхват (хубаво е да са по-дебели).

Разтопете маслото и започнете да намазвате всяка кора, като разпределяте равномерно от сместа с тиквата и орехите. Може да добавяте и малко от отделената сладка течност - баницата ще бъде още по-вкусна.

Наредете корите в кръгла тава (застлана с два пласта хартия за печене) във формата на охлювче.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете баницата с тиква до полуготовност - около 25 минути.

Извадете и я залейте със смесените заедно извара, мляко и разбито яйце.

Върнете сладката баница във фурната и я изпечете за още 20-тина минути. Охладете и поднесете.

Витата баница с тиква и орехи с готови кори е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: