Начин на приготвяне
Захарта и кравето масло се разбиват на пухкав крем. Едно по едно се прибавят яйцата.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта, след което на порции се прибавя към сместа. Тестото се прехвърля в набрашнена и намазнена тавичка.
Предварително измитите кайсии се разполовяват и нареждат върху тестото с разреза нагоре.
По желание сладкишът с кайсии може да се поръси отгоре с филирани бадеми или други ядки.
Пече се в загрята на 180 °C фурна за около 45 минути или до суха клечка.
След като е готов и изстинал кайсиевият сладкиш, се поръсва с пудра захар.
В сезона на кайсиите опитай непременно и другите ни сладкиши с кайсии или нашия пай с кайсии.