Начин на приготвяне
Традиционният български качамак си е любима класика, но ако сте настроени за експерименти в кухнята, може да опитате и този вариант за панирано тофу в качамак. Ето и как се приготвя!
В дълбок съд се кипва вода (около 3 ч.ч.) и се овкусява с малко сол.
Щом заври, слагаме царевичния грис на тънка струя и при енергично бъркане с дървена лъжица.
Бъркаме, докато сместа за качамака се сгъсти, след което махаме от котлона. Оставяме настрана качамакът да се поохлади.
През това време режем тофуто на малки кубчета.
След като качамакът се е поохладил, е станал и по-стегнат (лесен за моделиране). Вземаме малка топка от него с ръка, която предварително е намокрена. Слагаме парченце тофу и оформяме топка. Така процедираме до изчерпване на тофуто и качамака.
В дълбок тиган слагаме олио да загрее. Имайте предвид, че количеството на мазнината трябва да е толкова, че да покрива добре качамака.
Всяко топче качамак потопете в разбито яйце и галета. Изпържете до златисто в загрятото олио. Изпържените топчета подредете върху домакинска хартия, за да се отцеди ненужната мазнина.
При сервиране поръсете Панирано тофу в качамак със скълцан магданоз.