Начин на приготвяне
В дълбока купа пресяваме брашното и бакпулвера. Разбъркваме, правим кладенче и изливаме виното и олиото. Отново разбъркваме и омесваме меко тесто.
От тестото късаме парчета и оформяме топчета по 30 г.
Във всяко топче тесто поставяме локумче и оформяме отново като топка.
Всичките сладки редим върху хартия за печене в тава.
Печем ги в загрята фурна на 170 градуса за около половин час. Трябва да придобият розовеещ цвят.
Докато локумките са във фурната, в купа излейте малко бяло вино.
В друга купа смесете кокоса и пудрата захар.
Изпечените сладки се топят първо във виното, а след това и в другата купа с пудрата захар и кокоса.
Така приготвените виненки с локум и кокос подредете в поднос и ръснете върху тях още пудра захар. Ето че получихте чудни бели сладки.