Начин на приготвяне
В купа сложете мекото краве масло със захарта и разбийте до гладкост. Прибавете едно след друго яйцата, като разбивате все така с миксера, докато се усвоят добре и сместа се хомогенизира.
Пресейте брашното с щипка сол, какаото и бакпулвера.
Прибавете на порции сухата смес към течната, излейте прясното мляко. В друга купа смесете сметаната, кокосовите стърготини, захарта и нишестето.
Разбъркайте до получаване на гъста каша.
Застелете форма 24 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете половината от кексовата смес, отгоре изсипете кокосовия крем, подравнете и завършете шоколадовия сладкиш с останалата кексова смес.
Изпечете сладкиша на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин.
Охладете готовия какаов сладкиш с кокос на решетка, поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!