Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Какаов сладкиш с кокос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
6912k107
Какаов сладкиш с кокос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
07/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Какаовият сладкиш с кокос получава одобрението ни преди да сме го опитали"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • брашно - 230 г
  • захар - 160 г
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 80 г
  • какао - 35 г
  • прясно мляко - 50 мл.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за кокосовия крем
  • сметана - 150 мл.
  • захар - 130 г
  • кокосови стърготини - 130 г
  • нишесте - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете мекото краве масло със захарта и разбийте до гладкост. Прибавете едно след друго яйцата, като разбивате все така с миксера, докато се усвоят добре и сместа се хомогенизира.

Пресейте брашното с щипка сол, какаото и бакпулвера.

Прибавете на порции сухата смес към течната, излейте прясното мляко. В друга купа смесете сметаната, кокосовите стърготини, захарта и нишестето.

Разбъркайте до получаване на гъста каша.

Застелете форма 24 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.

Изсипете половината от кексовата смес, отгоре изсипете кокосовия крем, подравнете и завършете шоколадовия сладкиш с останалата кексова смес.

Изпечете сладкиша на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин.

Охладете готовия какаов сладкиш с кокос на решетка, поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: