Начин на приготвяне
Орехите се запичат и се начукват на едро.
Брашното се пресява с какаото и бакпулвера. Към тях се прибавят орехите, захарта и ванилията.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Добавят се към сухата смес.
Млякото се смесва с кафето. Добавя се към сместа. Разбърква се до хомогенност. Накрая се добавя разтопеното и охладено краве масло.
Кръгла или правоъгълна форма се намазва с масло и посипва с галета.
Кексовата смес се изсипва в нея и домашният шоколадов сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.
Сладкишът за кафе се охлажда върху решетка.
Посипва се с пудра захар.
Да ви е сладко с този уникален какаов сладкиш с кафе!
Коментари