Начин на приготвяне
Първата стъпка от приготвянето на този сладкиш с кафе е да чукнете яйцата в купа и да ги разбиете заедно със захарта до пухкавост.
Сложете маслото и отново разбийте. Пригответе кафето в горещата вода го добавете към разбитата смес.
Пресейте заедно сухите съставки - брашно, сол и бакпулвер, добавете и тях, разбъркайте.
Вземете дълбока стъклена чиния, намажете я с масло и изсипете в нея сместа за домашния сладкиш. Сложете в микровълновата и пуснете за 6 минути.
Проверете при оставане на две минути, защото може да бъде готов и по-рано.
Оставете сладкиша да изстине, извадете го и го поставете да подходящ поднос, поръсете с пудра захар.
За този кафен сладкиш за вашето кафе може да направите и шоколадова или друга глазура по избор.