Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет с карфиол и орехи

Пастет с карфиол и орехи

Пастет с карфиол и орехи
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Един страхотен пастет, подходящ за разядка, поднесен с препечна филийка"

Необходими продукти

  • карфиол - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 1/2 кутия (200 г)
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • орехи - 5 бр. смлени за сместа и още за поръсване
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола накъсваме на розички.

Поставяме го в еър фрайъра на пара, а ако нямате, може и в тенджера.

Ако нямате еър фрайър, след варенето трябва да го отцедите много добре.

След като е сварен карфиолът, го пасирате с вилица, а ако искате да е гладък - с пасатор.

Добавяме останалите продукти и разбъркваме пастета много добре.

Сипваме пастета с карфиол и орехи в чиния и поръсваме отгоре със смлените орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: