Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен толстолоб с домати и лук

Печен толстолоб с домати и лук

ЗориЗори
Новак
15515k
Печен толстолоб с домати и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Печен толстолоб с домати и лук е добра награда в забързания ден."

Необходими продукти

  • домати - 4 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • толстолоб - 1 кг филе, на парчета
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 листа
  • лимони - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата толстолоб се овкусяват със сол и пипер и се поставят в намаслена тава.

Около късовете риба се слагат филийки лук, а около самия толстолоб се слагат кръгчета домати.

Осоляваме ястието и поставяме тук-так наситнен чесън и начупени дафинови листа.

Поливаме с тънка струя олио тук-там и слагаме колелца лимони.

Печем гозбата в загрята фурна на 180 градуса около половин час или до приятен загар на печената рибка.

Печен толстолоб с домати и лук е добра награда в забързания ден.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: