Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Паста от печени чушки

Паста от печени чушки

Паста от печени чушки
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
"Една много вкусна разядка, която да поднесете с препечени филийки или като сос към месо по избор"

Необходими продукти

  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • чушки - 10 броя червени
  • захар - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 20 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубави и месести чушки, изпечете и ги обелете. Махнете семките и дръжките от печените чушки, наситнете и ги смелете в блендер.

Прехвърлете смлените чушки в тенджера. Добавете доматеното пюре и червеното вино.

Гответе разядката на тих огън за около 40 минути, като разбърквате много често, за да не загори.

Накрая добавете захарта, солта и олиото, гответе още 10 минути.

Охладете и съхранявайте в хладилник.

Пастата от печени чушки е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: