Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена ципура с гъби и домати

Печена ципура с гъби и домати

Печена ципура с гъби и домати1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Рецепта за истински ценители. Може да я сервирате с бяло вино, което чудесно подчертава всички невероятни вкусове."

Необходими продукти

  • гъби - 7 бр. кафяви печурки
  • ципура - 2 риби
  • лимони - 1 бр.
  • чери домати - 1 клонка
  • магданоз - 1/2 връзка, пресен
  • чесън - 3 ск.
  • масло - краве
  • олио
  • розмарин - по желание
  • девесил - по желание
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба поръсваме със сол и черен пипер както отвън, така и вътре. След това я завиваме с фолио и оставяме да престои така за малко.

Нарязваме гъбите на флейки, чесънчето - на дребно и лимона - на тънки парчета.

Правим разрези в рибата и в кухините пъхаме лимон, магданоз, чесън, девисил.

Намазваме ципурката с олио и около тях нареждаме гъбите за рецептата. Слагаме и чери доматите.

Отгоре поставяме масло и наливаме кафена чаша вода.

Печем ципурата до приятен загар.

Печена ципура с гъби и домати сервираме със салати по избор.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: