Сочни ущипци

Сочни ущипци
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
39
"Емблематичните герои от сръбската скара, които вървят отлично със студена бира и българска салата."

Необходими продукти

  • кайма - 500 г/ 70 - 30 свинска - телешка/
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка / перата/
  • кашкавал - 100 г пушен
  • свинска шунка - 5 парчета / на слайсове/
  • чушки - 1 бр. червена
  • кимион - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът, шунката, магданозът и зеленият лук се нарязват на много ситно. Чушката се почиства от семките и също се нарязва на много ситно.

Каймата се слага в купа, и към нея се добавят всички ингредиенти за кюфтенцата, яйцето, кашкавалът, шунката, магданоза, лука, чушката подправките.

Омесва се кайма и се оставя за 30 минути, покрита със стреч фолио за свежо съхранение да почине в хладилника. След това от нея се щипва по малко и се оформят малки кюфтенца /обли ущипци/.

Подреждат се в поднос. Можете да ги изпечете и на скара, но аз не разполагам с такава, за това правих кюфтенца на грил тиган. Можете да поднесете с гарнитура по ваш избор. Изключително сочни ущипци! Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: