Начин на приготвяне
Кашкавалът, шунката, магданозът и зеленият лук се нарязват на много ситно. Чушката се почиства от семките и също се нарязва на много ситно.
Каймата се слага в купа, и към нея се добавят всички ингредиенти за кюфтенцата, яйцето, кашкавалът, шунката, магданоза, лука, чушката подправките.
Омесва се кайма и се оставя за 30 минути, покрита със стреч фолио за свежо съхранение да почине в хладилника. След това от нея се щипва по малко и се оформят малки кюфтенца /обли ущипци/.
Подреждат се в поднос. Можете да ги изпечете и на скара, но аз не разполагам с такава, за това правих кюфтенца на грил тиган. Можете да поднесете с гарнитура по ваш избор. Изключително сочни ущипци! Да ви е сладко!