Начин на приготвяне
Започваме с нарязване на ярешкото месо на парчета. Поставяме ги в голям съд, за да ги овкусим добре със сол, черен пипер, олио, джоджен.
Отделно в тава слагаме нарязан зелен лук, пресен джоджен, червен пипер и сол на вкус. Капваме малко олио и разбъркваме. Върху тази смес слагаме парчетата ярешко.
Заливаме малко вода и завиваме тавата с фолио за печене.
Печем ярешкото 60 минути на умерена температура.
После идва ред да добавим в тавата ориза и надребнените печурки. След като ги сложим и тях, пак покриваме тавата с фолио и допичаме ястието за още половин час.
Когато и това време изтече, премахваме фолиото и допичаме ярешкото с ориз до приятен загар и ястието.
Ястието Ориз на фурна с ярешко е идеална рецепта за Великден и софрата на Гергьовден.