Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Воденички и сърца на тиган

Воденички и сърца на тиган

Воденички и сърца на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Чудно мезе от воденички и сърца на тиган"

Необходими продукти

  • домати - 300 грама от консерва
  • пилешки дреболии - 600 г воденички и сърца
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 големи глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 голям
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и сърчицата. Сварете ги до готовност в подсолена вода.

Отцедете пилешките дреболии и ги нарежете.

Загрейте олиото в тиган и задушете нарязаните лук, чесън и морков. Сипете малко вода и задушавайте зеленчуците до омекване.

Прибавете нарязаните домати от консерва и овкусете с дафиновия лист и подправки на вкус.

Върнете в тиган дреболиите и гответе докато мезето остане на мазнина.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Воденичките и сърцата на тиган са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: