Начин на приготвяне
Бърза и лесна рецепта за торта без печене.
Сипете студено прясно мляко в дълбока чиния за топене на бишкотите.
Пригответе крема, като в купа сипете студено прясно мляко, пудра захар и шоколадов крем на прах.
С миксера разбивате първо на ниски обороти, после за 4 минути на високи обороти, докато се получи средно гъсто кремче.
Добавете студена течна сметана и продължавате да разбивате, докато бухне и се сгъсти, става бързо.
Обелете един добре узрял банан и с вилица го намачкайте на пюре.
Прибавете го в крема и разбъркайте.
В правоъгълна форма застелете прозрачно фолио, краищата да излизат извън формата.
Нареждат се един ред бишкоти, като всяка се топи за секунди в прясно мляко.
Сипете част от крема и заравнете. Наредете още два реда бишкоти по този начин, като завършите само с бишкоти и съберете края на фолиото върху тортата.
Оставете в хладилника да се стегне за 2-3 часа, заедно с останалия крем.
Извадете формата и обърнете готовата бишкотена тортичка в поднос, като свалите фолиото.
Декорация е с малки розички с пош, поръсете натрошени бадеми и резени банан.
Оставете сметановата торта за 1 нощ, а сутринта срежете и си хапнете с чаша горещо кафе!
Да ви е сладко - бишкотената торта с банани и сметана има страхотен вкус !