Edin.bg»Рецепти»Паста»Лимецови фусили със зеленчуци

Лимецови фусили със зеленчуци

Лимецови фусили със зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • фусили от лимец - 200 г
  • домати - 300 грама (от консерва)
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 1 среден
  • кашкавал - 50 грама (за поръсване)
  • печени чушки - 2 червени
  • вино - 30 мл
  • вода - 150 мл
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте литър и половина вода в тенджера и я посолете. Сварете фусилите според указанията на опаковката.

Отцедете ги и ги измийте под течаща вода.

Загрейте зехтина в тиган и запържете наситнените чесън и морков. След 1-2 минути сипете доматите от консерва и нарязаните печени чушки. Разбъркайте и сипете виното.

Когато течността поизври, сипете водата и овкусете с черен пипер, риган, босилек и сол.

Гответе соса за паста около 20-тина минути. Свалете от огъня и сипете в дълбока купа. Пасирайте соса и прибавете към него фусилите.

Разбъркайте и разпределете в две чинии за сервиране.

Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте топли.

Лимецовите фусили със зеленчуци са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: