Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкав крем. Постепенно налейте водата и олиото, а след тях пресятото брашно с какаото и бакпулвера. Разбийте много добре.
Сложете хартия за печене във форма с диаметър 26 см. Сипете сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 30 минути.
Докато блатът се охлажда, пригответе крема.
Разбийте пудрата захар с маслото и изварата.
Сложете блата във във форма с ринг и го сиропирайте със захарен сироп (захар и вода).
Сипете крема с изварата и загладете. Отгоре наредете обелените и нарязани на кръгчета портокали.
В тенджерка сипете 2/3 от портокаловия сок със захарта. Сложете на огъня да кипне.
В останалия сок разтворете пудинга и го сипете към врящия сок. Бъркайте до сгъстяване.
Охладете леко и залейте портокаловия сладкиш. Приберете в хладилника, за да стегне за една нощ.
Сладкишът с портокали и крем е много сполучлив.