Начин на приготвяне
Добавете двата вида захар към омекналото масло. Разбийте до пухкав крем. Прибавете яйца - едно по едно, като разбивате добре преди добавянето на всяко следващо.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и какаото. Част от тази суха смес добавете към горната смес, като редувате с прясното мляко. Разбъркайте много добре.
Подгответе си тава с размери 25х25 см и сложете хартия за печене. Сипете сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност. След това го извадете и оставете да се охлади на решетка.
Сложете маслото със захарта и прясното мляко в тенджерка. Сложете на котлона и кипнете сместа. Добавете гриса и когато кремът се сгъсти, може да го свалите от котлона. Добавете кокоса и ванилията, разбъркайте.
Върнете във формата за печене охладения блат. Сипете отгоре кокосовия крем и заравнете внимателно. Оставете сладкиша да стегне и след това поръсете с настърган шоколад.
Кафявият сладкиш с кокосов крем е готов.