Edin.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви с масло и чесън

Охлюви с масло и чесън

ЗориЗори
Новак
15515k
Охлюви с масло и чесън
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • масло - 125 грама
  • охлюви - 13 броя (сварени и почистени + черупките)
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • морска сол - 1 пакет
  • естрагон - няколко щипки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да омекне на стайна температура.

Пасирайте чесъна, а магданоза наситнете. Добавете ги към маслото заедно с черен пипер и сол на вкус, както и естрагона. Разбъркайте ароматното масло.

Измийте много добре празните черупки от охлювите - даже е най-добре да ги кипнете за кратко.

Отцедете и във всяка една пъхнете по един охлюв - почистен и предварително сварен.

Напълнете черупките с маслената смес с помощта на малка лъжичка.

Сипете в тава за печене морската сол и разстелете. Оформете гнезда в нея и поставете вътре охлювите - с отвора нагоре.

Загрейте фурната и запечете за 5 минути.

Охлювите с масло и чесън са страхотен деликатес!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: